De klassiekers

Onze klassieke collectie is erg kleurrijk. Van chique coupés tot cabrio’s voor het mooie weer en van stoere Amerikanen tot legendarische Europeanen. Op deze pagina vind je een voorproefje van onze verzameling oldtimers die je kunt huren. Rijeenklassieker.nl verhuurt vanaf minimaal 6 auto’s en aan groepen tot wel 42 personen! Voor meer informatie over het huren van deze en alle andere voertuigen, kun je contact met ons opnemen.

Een kleine greep uit onze grote collectie

Ultieme Britse klassieker, de Jaguar XK120 uit 1953 staat klaar voor een Classic Car Rally

1953 Jaguar XK120

De snelste productieauto van zijn tijd, en daarom een must voor onze collectie. Mede door de lange neus, dubbele voorruit en klassiek witte kleur is de XK120 een bijzondere verschijning. Een ware raceauto én een genot om mee te rijden.

Historische Jaguar D-type raceauto tijdens een oldtimerrally van Rijeenklassieker

Jaguar D-type (replica)

Een iconische raceauto die driemaal de 24 uur van Le Mans gewonnen heeft. De karakteristieke vin achterop de auto maakt deze Jaguar tot een echte eyecatcher. Eenmaal in de auto vind je alleen het hoognodige; een stuur, een versnellingspook en een stel pedalen. Wat heb je nog meer nodig?

Rode MG TF oldtimer uit 1955 tijdens een klassiekerrit

1955 MG TF

De opvolger van de MG TD en de laatste van zijn generatie. Het design is net wat moderner, met de koplampen in de spatborden en een meer aerodynamische radiator. Destijds was het een veilig maar ietwat gedateerd ontwerp, maar dat was juist de charme.

Iconische Jaguar E-type Roadster uit 1969 en andere klassiekers tijdens oldtimerrally

1969 Jaguar E-Type Roadster

De Jaguar E-Type is één van de meest iconische Britse classic cars. Snel, sportief, classy en gewoon heerlijk om te rijden. Niet voor niets noemde niemand minder dan concurrent Enzo Ferrari de E-Type de mooiste auto ooit! Onze E-Type Roadster is uitgevoerd met een 4.2 liter 6-in-lijn motor, waarvan je optimaal kunt genieten met het dak open.

Opel Kadett B uit 1971 staat klaar voor een klassiekerrit

1971 Opel Kadett B

Opel is niet een merk dat bij iedereen tot de verbeelding zal spreken, toch moet je de Kadett B zeker niet onderschatten. Het lage gewicht, de korte wielbasis en het goede onderstel (de Opel GT is er zelfs op gebouwd), zorgen voor veel rijplezier. Precies de reden waarom deze auto gemeengoed is geworden in het straatbeeld.

Vintage Renault Mona uit 1932 klaar voor een klassiekerrit

1932 Renault Mona

Met recht een oldtimer, die de tand des tijds goed doorstaan heeft. De 1.5 liter motor heeft welgeteld 30 pk, maar de echte ervaring is natuurlijk het besturen van zo’n vooroorlogse auto. Neem plaats achter het grote stuur en ga terug in de tijd.

Een klassieke 1956 NEKAF Jeep om zelf mee te rijden tijdens een klassiekerrally

1956 Nekaf Jeep

Deze Nederlandse variant van de oer-Jeep is spartaans, degelijk en vooral erg stoer. Dit oude model van het Nederlandse leger is nog helemaal in de stijl van zijn diensttijd. Zoek je wat anders dan al die ‘gewone’ klassiekers? Dan zit je met deze Nekaf goed!

De klassieke hippie-bus, een Volkswagen T1 uit 1975

1975 Volkswagen
Type 2 T1

Terug naar de summer of love! Wie kent de enige echte hippie-bus niet? De groene two-tone lak maakt de Microbus een vrolijke wagen. Verwacht geen snelheidsmonster, maar rij gezellig op je gemak naar de plaats van bestemming. En neem al je vrienden mee!

Blauwe Renault Sport Spider uit 1996 op een parkeerplaats

1996 Renault Sport spider

Het recept voor de leukste Renault van de jaren 90: een 150pk sterke 2.0 liter Williams motor achterin een slechts 900 kg wegende carrosserie. Door het ontbreken van een voorruit merk je nóg beter hoe snel deze auto rijdt. Strijdt tegen de elementen met de Sport Spider!

Een fantastische 1952 MG TD geparkeerd tijdens een klassiekerrally

1952 MG TD

Ondanks zijn bouwjaar heeft de MG TD een typisch vooroorlogs uiterlijk met een smalle neus, spaakwielen en losse spatborden. Het gesnor van de kleine motor maakt de ervaring compleet. Doe de kap omlaag en geniet van een fijne klassiekertoerrit.

Geweldige Jaguar Mk. 2 uit 1964 rijdt in een oldtimerrally voor Duin en Kruidberg

1964 Jaguar Mk. 2

Een traditionele vier-persoons Britse saloon met de genen van een raceauto. Zoek je een chique verschijning met een pittig karakter, dan zit je met de Mk. 2 Jaguar helemaal goed. Het klassieke interieur is voorzien van alle gemakken van de jaren ’60 en veel hout, zoals het hoort bij een Engelse classic.

Statige Rolls Royce Silver Cloud uit 1958 tijdens een klassiekerrit

1958 Rolls-Royce Silver Cloud

Als je Rolls-Royce zegt, dan zeg je ultieme luxe. De Silver Cloud is misschien wel de meest elegante Rolls van na de oorlog. Het statige uiterlijk en comfortabele rijgedrag maken het na meer dan 60 jaar een erg goede klassieker om te zien en mee gezien te worden.

Classic Jaguar E-type Roadster met V12-motor uit 1974 neemt deel aan een klassiekerrally

1974 Jaguar E-Type Roadster V12

De meest krachtige E-Type die er is, met een sterke V12 onder de lange motorkap. Elke keer als je het gaspedaal intrapt, reageert de magistrale motor met een monsterlijke brul. Kippenvel gegarandeerd! De doorontwikkelde carrosserie zorgt voor een agressief en modern uiterlijk, wat perfect past bij het karakter van de auto.

Traditionele Britse sportmodel MG A uit 1960 tijdens een oldtimerrally

1960 MG A

De MG MGA was een keerpunt in de geschiedenis van MG: het eerste volledig nieuwe sportmodel sinds decennia. Met zijn motorkap, lage zit en cabriodak is de MGA nog steeds een prachtige verschijning en zeer geschikt voor een fijne oldtimerrit.

Oldschool Oldsmobile Custom 8 Cruiser uit 1940 in hotrod stijl tijdens Classic Car Rally

1940 Oldsmobile Custom 8 Cruiser

Een echte Amerikaanse hot rod met een grote 8-cilinder motor, white walls en vlammen over de hele auto. Veel stoerder dan dit gaat het niet worden. Stap in en ervaar het gevoel van een echte Amerikaanse oldtimer. It’s a greased lightning!

Sportieve MG B GT uit 1970 tijdens een oldtimerrit

1970 MG B GT

De cabrioversie van de MGB is zo’n klassieker die je iedere mooie dag overal ziet rondrijden, maar stiekem is de coupé nog net iets leuker. Door de betere aerodynamica is de MGB GT sneller dan zijn open broertje. Neem plaats achter het stuur en ervaar het sportieve karakter met alle meters, de diepe zit en de korte versnellingspook.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze arrangementen

Meer informatie